Telefon

069 612 848

NAVIGACIJA

POSLOVNO – HUMANITARNO VEČE 2012

poslovno-humanitarno-vece-2012

Humanitarno veče, pomoć za opremanje senzorne sobe u školi Heroj Pinki, Bačka Palanka

15.11.2012. godine

Privrednici, članovi Poslovnog kluba Danubius i Poslovnog kluba Bačke Palanke, u partnerstvu sa Wiener Städtische osiguranjem, kompanijom Kovis i Slovačko – srpskom trgovinskom komorom, organizovali su Poslovno – humanitarno veče, u cilju prikupljanja sredstava za opremanje senzorne sobe u Specijalnoj školi „Heroj Pinki“ u Bačkoj Palanci.

U „Grand klubu“ u Bačkoj Palanci, preko 80 privrednika iz Bačke Palanke, Bačkog Petrovca, Novog Sada i okoline, okupili su se ovim humanim povodom kako bi svojim donacijama obezbedili ukupna sredstva od 5.000 evra, koliko je potrebno za opremanje senzorne učionice koja je neophodna za kvalitetan defektološko-rehabilitacioni proces u radu sa decom sa smetnjama.

Cilj organizacije ove Poslovno – humanitarne večeri bio je da se uključimo u poboljšanje uslova rada u ustanovama ovog tipa. Briga o zajednici i društvena odgovornost trajno su opredeljenje Poslovnog kluba Danubius i svakako možete i u budućnosti očekivati još ovakvih dešavanja u organizaciji našeg kluba, rekao je član Poslovnog kluba Danubius – Jan Janać.

Gostima su se obratili i Aleksandar Borković, menadžer Poslovnog kluba Bačka Palanka, Svetlana Smiljanić, član Izvršnog odbora Wiener Städtische osiguranja, koji su izrazili svoje zadovoljstvo odzivom lokalnih privrednika, kao i Dijana Vila, direktorka OŠ Heroj Pinki, koja se zahvalila na inicijativi i donacijama.

Uz podršku Gradjanskog Fonda Jarmila, zvanice su bile u mogućnosti da uživaju u prijatnoj atmosferi, a tim povodom bila je upriličena i degustaciji vina.

Specijalna škola „Heroj Pinki“ bavi se obrazovanjem i vaspitavanjem dece sa smetnjama u razvoju, uzrasta od 3 do 18 godina, koju trenutno pohađa 70 učenika. Pored osnovne delatnosti obrazovanja učenika sa smetnjama , kroz formirani Resursni centar, ova škola pruža i usluge defektološke rehabilitacije deci sa teriterije cele Opštine Bačka Palanka.